Saturday, May 24, 2014

Taras Boulba


Taras Boulba (De la Senne, Belgia). pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: belgia hele eil. Ratebeeri hinnang 94, beeradvocate oma 89 punkti.

Tootjainfo (google tõlge): "Light Blonde 4.5% alc. Generously hopped with the finest aromatic hops, giving it a very refreshing character and a nose reminiscent of citrus."

Lihtne väike pudel, plakati-stiilis sildil konflikt tsirkuses :) Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist, olles ülimalt püsiv. Õlle värvus - õrna uduga helekuldne. Aroom mõjub kui kehastunud värskus - klaar ja kvaliteetne vesi, mida võimendab mõõdukas humalane selgroog.

Esmamekk on kergepoolne ja magusakas. Keskmaitses tuleb esile hapukas-mõrkjas murune humalavärskus ja meeldivalt kerge karameljas linnas. Lõppmaitse paneb oma kerguses ja lihtsuses suisa naeratama - nii mõnusalt karge ja selge nagu armas tütarlaps suvekleidis kastesel heinamaal. Järelmekk kaob küll kiirelt, kuid jätab keelele ja meelele toreda ja sõbraliku jälje, justkui oleks keset kuuma päeva välja astunud pisikesest metsajõest, käredast ja külmaveelisest, mis paneb su selja judisema ja naha õhkama, kuid uuel täiusel nautima suurt suve!

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkja buketiga oivaliselt lihtne (jah - just OIVALISELT LIHTNE) rüüpeke. Ei siia kõrval ma ei pakuks midagi. Veel üks klaasitäis palun!

--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment