Friday, May 30, 2014

Storm King Imperial Stout


Storm King Imperial Stout (Victory, US) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang 100, beeradvocate oma 91 punkti!!!

Tootjainfo: "With a huge, Pacific Northwest hop aroma & character upfront, Storm King subsides into massive, roast malt complexity. More flavor than mere words can adequately describe. Rich and substantial, it will warm your heart."

Lihtne väike pudel, mustal sildil kullipilk :) Kreemikat karva vaht täidab pool klaasi ja on superpüsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom hoovab siit klaasist kaugele, olles liköörilik ja lagritsane, röstihapu ja kohvikreemine. 

Esmamekk on raske ja vürtsikas-mõrkjas. Keskmaitse mõjub oivalise kohvilikööri ja valge rummi vahuna kohvikeeksil. Lõppmaitse ... ooojjjjjaaaa ... lausa tammevaadi raskune küllus täidab meeled kuni kõrva-aukudeni ning paneb vaimustunult seda klaasi silmitsema ... siin elab tumeduse saadik, kuid sihuke sümpaatne tegelane, et tahaks lausa pai teha. Lõppmaitse. Ohh. Tahaks silmad sulgeda ja pisut mõtiskleda. Või kui aus olla, siis lihtsalt vait olla ja mitte kirjutada - edasine on lihtsalt tahtejõuga kribatud, austusest suurejoonelise rüüpe vastu! Siin on turbast raskust ja tammepuidust peenelt viimistletud trooni-käsipuud ... mitte et ma teaks, kuidas see maitseb. Mõmisema panev mõrkjas küllus täidab kogu sisemuse ja kipub meeli varjutama. Järelmekk keerutab kui grammofon viimast lugu, kuid roidunud seltskond ei pane tähelegi, et muusika on lakanud ja kostab vaid kahin. Pagan küll, no tehakse ikka imelisi rüüpeid ses maailmas!!!

VÄGA raske kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga KÕRGEMA TASANDI MEGARÜÜBE! Kas suitsuribi siia juurde? Miks mitte!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment