Thursday, May 22, 2014

Dark Sister

Dark Sister (Brussels Beer Project, Belgia). pdl 0,33 l. alc 6,66 %vol. Liigimääratlus: tume IPA. Ratebeeri hinnang on 94 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "Grains: Pale Malt, Aroma, Chocolate Malt, Special B. Hops: Challenger, Sharago, Citra. Refermented in the bottle, so still alive! IBU 45"

Lihtne väike pudel, sama lihtne puna-must sildikujundus. Kreemikas tihe vaht täidab 2/3 klaasist, jäädes samasse olekusse väga pikaks ajaks. Õlle värvus - häguselt tume pruunakaspunane. Aroom on übermõnus segu puuviljadest ja šokolaadist, meenutades nt kirsitükkidega valget šokolaaditahvlit.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magus-mõrkjas. Keskmaitse üllatab mitmekihilisusega - algul mahlane, väga hea vee baasil puuviljasus, siis kuhjub aga keelele röstmaitse ja biskviidilik tihkus. Lõppmaitse keerab veelgi tuure üles kuivatatud virsikute ja konserv-pirnide ning vähese vermutimaitsega. Järelmekk on supermahlane ja maitseküllane, meelitavalt soe ja samas mõnusalt jahutav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Siia kõrvale sobiks taipärane vürtsikas krevetiamps röstsaial.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment