Monday, November 4, 2019

Antvärk Sparkling Ale


Antvärk Sparkling Ale (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Blonde Ale / Golden Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - English" ja hinnang 2,78 punkti

Tootjainfo: "ainulaadne veinipärmiga kääritatud värske iseloomuga pale ale. Õlle kahepalgeliselt põnevas maitsebuketis kohtuvad veinile omane hapukas kuivus, mida saadavad taustal kumavad humalad.
Ideaalne õlu avastamaks õllemaailma põnevamaid külgi ka siis, kui tegu on esimese sammuga sellel teel.
Koostisosad: vesi, nisulinnased, glükoosi-fruktoosisiirup, odralinnased, aroomhumalad. "
Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtne sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on ebamääraselt magusakas, meenutades midagi niiskunud maisihelveste, heleda kommisuhkru ja väga kaua klaaskausis kuivanud ja tolmunud heledate rosinate vahepealset. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas ... või isegi magus. Keskmaitse on samavõrra magus, kuid tõepoolest veinise ja hapuka fooniga, mis pikemalt keelel hoides hakkab lausa heledate viinamarjade noodiga mängima. Lõppmaitse lisab põnevalt vürtsikat nooti, mis lööb seni veidi liigselt magusa pildi kenasti särama. Järelmekis ... ja tõepooles, nagu ka tootkirjelduses on kirjas: "taustal kumavad humalad"!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Jaa-jaa, justnimelt "über" - selle õllega tutvumisel tuleb võtta veidi aega ja kannatlikult teda tundma õppida, mitte juua seda liiga külmalt, lasta end avada ja siis saab täiesti õigeks kiita õlle nimetust "Sparkling ale"! Untappd stiilimääratlus ja ilmselt sellest tulenev madal hinnag on eksitav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment