Sunday, November 24, 2019

Melipona


Melipona (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,6 punkti

Tootjainfo: "This milk stout has great aromas from vanilla beans. The intermarriage of soft roasted malts, sweetness and vanilla, makes this the perfect dessert
IBU 25"

Väike purk, pruunil sildil lendavad vanilliõie poole mesilased. Kollakaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua ning haakub ülitiheda pitsilinikuna ja klaasiseintele. Õlle värvus - vähese punaka servahelgiga must. Aroom - meeldiv, ehkki tolmune piimašokolaad.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kreemiselt magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magus, pehme koorese ja kreemja olekuga. Lõppmaitse sujub sumedalt nagu samet ise su kurgu poole, täites oma teekonna veidi hapuka ja leivase ning pähklise röstiga. Järelmekk on magus ja õrnalt kohvine, lohutav ja turvatunnet pakkuv.

Keskmisest veidi raskema kehaga. magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Vaniljet on siin ausalt öeldes vähevõitu, muidu kiidaks veel rohkem, aga piimastoudina umbe hää kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment