Saturday, November 30, 2019

Quadrupel Oak Aged Batch #24


Quadrupel Oak Aged Batch #24 (La Trappe, Belgia) pdl 0,375 l. alc 11 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang 99 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja 4,41 punkti.

TOotjainfo: "Batch 24 presents itself with the normal amber brown color of the Quadrupel and has a relatively fragile head. In the enter cherries do smell right away and the equation on with lots of sweet ripe fruit. Besides cherries hints of mango, banana and strawberry come upwards. Also the smells of almond and vanilla are recognizable as that of alcohol, caramelmout and oak wood. The palate is full to even bombastic, warming and challenging and is dominated by cherry. Then come the flavors of vanilla and caramel-sweet and ends in a dry tannin bitter alcoholic aftertaste. The ’cherry-touch’ fills the Quadrupel-taste fine, making clear this batch is clearly different from all previous 23 batches. This particular components make batch 24 to a must for the enthusiast. Its fine bouquet is best savoured when this batch is served at a temperature of 16-18 °C (61 – 64.5 °F). 
BATCH 24 was distributed as follows: 
Used barrels Kirsch-schnapps 85%
New Oak Medium Toast 10%
Acacia wood 5%"

Keskmist mõõtu pudel, traatkinnisega kork-kork. Vahtu sisuliselt ei tekigi. Õlle värvus - isuäratavalt ja soojalt ning kuidagi viskoosselt mõjuv soe punakas merevaigutoon.

Aroom. Sahhhhh ... see suisa vajutab su tugitoolis tagasi. See on joobnustav segu tammest ja pähklitest, viigimarjadest ja kuivatatud virsikutest, datlitest, vanadest maalidest, rohelise kupliga põrandalambist ja rahulikust õhtupoolikust, varbad soojades toasussides.

Esmamekk. See on ikka iga kord üllatav, kui quadrupli sametpehme ja täidlane aroom ei vajuta sama täidlase templiga keelele, aga see on belgia õlleköögi eripära. Magusalt ja puuviljaselt meelitav on see lonksualgus nii ehk naa.

Keskmaitse. Mandli ja kirsi üllatavalt meeldiv segu, mille peale ise ei tuleks, et neid kahte maitse kombineerida. Vana ja väärikas mungaordu on saanud aastasadu oma teadmisi ja oskusi lihvida ning seda on siin lonksus väga selgelt tunda.

Lõppmaitse. Kes Peetruse nimel on teile öelnud, et mungad ennast maistest rõõmudest eemal hoiavad? Või olgu, sõnastame selle küsimuse ümber niimoodi - see maitsekooslus ongi vist sündinud taevas ning mungad on vaid selle ingelliku sõnumi teostajad. 

Järelmekk. Oi vaniljeseid kreeke ja kuivatatud banaane! Istud sa nüüd niimoodi oma lemmiktugitoolis, klaasike ühes ja raamat teises käes, pilk on aga suunatud kuhugi kolme sajandi taha ja silmis peegeldumas küünlaleek. No kas pole mõnus, kurat küll?

MEGA! Hullutavalt mega, juhul kui sind laia õlleilma belgia nurgake meelitab. Quad on selle nukakese üks toekamaid tegijaid ning konreetse joogi puhul on munkadel õnnestunud valida uskumatult võluv vaatide komibnatsioon, viimaks selle niigi väärika vundamendi suisa monumentaalsesse kõrgusse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment