Sunday, November 17, 2019

Viven Imperial IPA


Viven Imperial IPA (Brouwerij van Viven, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja 96 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,69 punkti.

Tootjainfo: "Brewed with Tomahawk and Simcoe hops. Viven Imperial IPA came from the westcoast of America but is brewed in Flemish style and gives a great result. It will make the beer lovers heart beat a bit faster. An adventure for your senses. Amber coloured with a thin off-white head, Viven Imperial IPA is a good hoppy beer with citrus accents. Fruity nose (peach and pink grapefruit) with floral flavours, recalls a forest (spruce) in the early morning. The hops are prominent. Viven Imperial IPA is pleasently bitter.
IBU 124"

Lihtne väike pudel on kaunistatud retroliku, nö "vanutatud" stiilis sildiga. Kollakas vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib ülikaua, haakudes tiheda vahumustriga ka klaasiseintele. ÕLle värvus - kirkalt ja soojalt merevaigukarva.

Aroom ... oi see on ilus ja jõuline ja puha! Kõvvvasti vaiku, veidi õitsvaid õunapuid, mesilasvaha ja tonn pihlakaid, kõik kenasti omavahel šeigitud ja siis su klaasi kallatud.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jämedalt magus-mõrkjas, mõnusa mahlase taustahäälega ja toekas. Keskmaitses hakkavad domineerima magusamad noodid, kuid need on tulvil kuivatatud virsikuid ja magusat taruvaha, nätskeid kuivatatud kibuvitsu ja pihalakaid.

Lõppmaitse on võimsalt ja samas kenasti tasakaalustatult magus-mõru, ploominaha ja virsikuseemne parkivusega, pähkline ja isegi kumavalt muskaatpähkli ja ingveri segune. Järelmekk võtab taskust karamellkommi, süstib sellesse männivaiku ja katab kuivatatud ananassiga, siis veeretab korraks tubakas ning puuderdab kõik üle kuivatatud virsikute tolmuga.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõru-magus-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Üks paremaid belgiapäraseid topelt-IPA'sid, mis ette on sattunud ... noh ilmselt ongi neid olnud vist mitte rohkem kui pool tosinat. Aga seda enam tuleb kiita belglasi sellise stiiliga mängimise eest!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment