Monday, November 25, 2019

Greek Fire


Greek Fire (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja hinnang 3,83 punkti

Tootjainfo: "As we were designing our core line, we quickly realized that we needed a monster. And this is it. Big, brash, pitch black, and in your face. But like all monsters, it has a soft spot. And that is dark chocolate!
IBU 60"

Väike purk, sildil jällegi üsna kehvalt joonistatud kreeka tule kasutamise pildike (no kunstnik on sellel sarjal ikka vilets mis vilets). Mustjaspruun vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes aja jooksul küll heledamaks, kuid püsides väga kaua. Õlle värvus - üdini must!

Aroom ... nii võiks vist lõhnata magus asfalt? Tumedast magusast šokolaadist tehtud asfalt. Selline pika tee algusele kutsuv mustav tee, millele astudes algab seiklus.

Esmamekk on raske. No mihuke see asfalt siis ikka olla saab? Nojah, magus ja vaniljene on ta ju ka, aga peamiselt ikkagi raske ja rammus.

Keskmaitse muutub üllatavalt kergemaks, sest et vaata hapumaks. Kohe lausa jõhvikahapuks. Jõhvikas šokolaadis. Ei, šokolaadis olev jõhvikaliköör! Selline tajutavalt kange ja veidi pealetükkiv, kuid võluv ja kutsuv ja meelitaval rammus!

Lõppmaitse. Pähklipohlad. Pohlalagrits. Lagritsajõhvikas. Muljetavaldavalt sametine sulatis, mis libiseb mööda klaasi ja keelt ja katust nagu hilissügisene öö ... lõputu ja must ja võimalusi pakkuv. Kõikepeitev ja seeläbi kaunike.

Järelmekk. Pähklivahvlid. Teate need lopsakad brüsseli vahvlid, mille lohud kallatakse täis kõikvõimalikku magusat kraami ... mis juba näevad välja nii läilalt magusad, et proovidagi ei taha ... vaata sellel joogil pole MITTE MIDAGI seost tolle läilasusega, kuid Vahvel-Trühvel-Rühmel on ta ikkagi. Ja igasse rühmjasse rõmesse on kallatud mõrušokolaadi, mille koore all leidub tilgake murelilikööri koos lõhkiplaksatava jõhvikaga.

Raske kehaga, võhekarboniseerunud ja naftaliku paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapu buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Jah magus, kuid mitte häirivalt. Mõnusalt tasakaalus mõrušokolaadi ja hapujõhvikaga. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment