Tuesday, November 19, 2019

Madis


Madis (Toht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang poleveel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - American" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Madise jaoks pruulitud õlu. Hea sõber, hea õlu!
IBU 56"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt tumepruunil foonil. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt tume punakaspruun. Aroom on mõrkjas ja karamelline, puidune ja vaigune, justkui nuusutaks mullu saekaatrist väljunud kuuselauda. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, heinane, ürdine ja õrnalt vaigusel vürtsikas. Lõppmaitses tuleb esile külamvõetud pohlade hapukas-magusat tõsidust. Järelmekk näitab jälle karamellisemat palet, veidi röstine ja kuumutatud kuuselaua taoline.

Raskepoolse paletiga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Korralikult humalaraske, maitseid tihedalt täis tuubitud, karmima otsa IPA, milletaolist on sobilik pakkuda neile kamraadidele, kes juba midagi sellest valdkonnast teavad.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment