Monday, November 11, 2019

Winter Is Coming


Winter Is Coming (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri ütleb: „Also Known As Tanker Külmale Maale“, mille liigimääratlus on "Stout - Flavored" ja hinnang 82 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,03 punkti

Tootjainfo: "Sweet, pitch black beer with a frothy brown creamy head. Chocolate, coffee, mint and roasted barley take turns of dominating this decadent blend of flavours. A true winter warmer to be enjoyed in slow sips by the fireplace."

Proovime teda siis võrrelda 5 aasta taguse kirjeldusega õllele "Kylmale maale"

Keskmist kasvu purk, sildil viikingilaev ja hunnik sõjariistu. Tumepruuni vahtu on rohkem ja see püsib tublisti kauem. Värvus pole mõistagi muutunud.

Maitse on nüüd aga siiski muutunud. Jah loomulikult - piparmündistoudikest defineerib ikka piparmünt ning seda on siin parasjagu palju. Samas on aga röstist mõrkjust tunduvalt rohkem ja keha sellevõrra vähem kui viie aasta tagune kirjeldus ja sellest üles kerkiv mälupilt seda ütlevad. 

Übertasandi rüübe on see jook ikkagi. Üsna kenasti selles mõttes tasakaalus, et piparmünt ei mata teisi maitseid, pigem isegi vastupidi - röstine pool kipub münti varjutama. Viieaastase taguse teoga võrreldes on uus partii muutunud, kuid kuna mündistoute on meil nii vähe (vist ongi vaid kaks ametlikult olnud?), siis peab tegu kiitma ikkagi
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment