Monday, November 25, 2019

Foam Climb


Foam Climb (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,75 punkti

Tootjainfo: "This West Coast IPA is true to style. Crisp, but with massive bitterness and a fruity direction. Do not be fooled by its apparent lightness
IBU 50"

Väike purk, sildil surfimis-stseenike. Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsib maru hästi ja haakub ka kenakese vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkelt helekuldne. Aroom on magusakas-mõrkjas, greibilikult/apelsiniselt mahlane ja karge. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse  muutub hapukamaks, meenutades mandariini või pigem klementiini, selline magusakas-mahlane ja veidi karamelline. Lõppmaitse võtab kuivema-mõrkjama oleku, vastates vägagi täpselt sellele, mida antud õllestiililt oodata. Järelmekk õhetab vürtsikalt, uhades üle keele pomelo värske mõrkjas-magusa lainega.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! nn läänekaldaIPAde väga ja väga stiilipuhas näide ... ehkki jällegi stiilipuhtuse ja igavuse vahel on õhkõrne ja hägune piir :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment