Friday, November 1, 2019

Spice Odyssey


Spice Odyssey (Anderson's, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Oatmeal ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Magus tume õlu piparkoogivürtsidega."

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Pruun pöidlajämedune vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - must. Aroom ... no kannäe, lõhnabki nagu piparkook, sihuke kodune ja veidi ülekõrvetatud õhuke piparkook!

Esmamekk on kerge kehaga ja magus, vähese röstitud mõrkjusega tagaplaanil. Keskmaitse on pehme, sametine ja kohvise hapuka tooniga, justkui oleks piparkooki kastnud külma kohvi sisse. Lõppmaitse on taas peamiselt magus ja piparkook on nüüdseks enam mitte kõrbenud, vaid pigem mõnusalt nätskepoolne ja taignane. Järelmekk muutub mõrkjas-vürtsikaks, tasakaalustades kenasti varasemat magusat üldpilti.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkja-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Nii lahja joogi kohta on siin maitseid lademes ja ajastuse eest tuleb üleüldse kõvvvasti kiita - tulla enne jõulu-üle-külluse kuhjumist välja piparkoogiõllega, see on supertabamus turunduse mõttes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment