Sunday, November 24, 2019

Sour Station Raspberry


Sour Station Raspberry (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja hinnang 3,63 punkti

Tootjainfo: "Axiom’s Berliner Weisse is kettle soured by the Lactobacillus naturally living in the barley husks, and fermented with raspberries. Because we like raspberries. The fruity notes accompany the acidity of this wonderful beer style, in exemplary ways."

Väike purk, punakaspruunil sildil rongijaam ja jõehobused? Roosakas pöidlapaksune vahukiht püsib vägagi kenasti. Õlle värvus - hämuselt tuhm-punane. Aroomis leidub keefiri värskust ja vaarikate mahlasust.

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolse kehaga ja õrnalt hapukas. Keskmaitses lisandub veidi keha ja happelisust, see on rõõmus ja mahlane sõõm. Lõppmaitse toob kõrvale veidi jogurtilist pehmet magusat, kuid muutub samas ka vägagi kuivaks. Järelmekk on hapukas ja veidi vaarikaseemnete mõrkjas.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Täpselt see mida sa ühelt vaarikatega tehtud berliinerilt ootad ... ainult et ta on sama kombo esindaja nr .... oh kesse neid enam mäletab. Ehk siis - omaette hea tegu, kuid meelejäämispotentsiaali pole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment