Friday, November 8, 2019

Küte


Küte (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Pilsner - Other" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Extra Special Pils
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil naftaplatvorm. Valge sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom meenutab imperial pilside hapukat meeldivat agressiivsust, kuid pole nii jõuline kui nood enamasti 8-9 %vol tegelased on.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magusakas, kerge muskaadi noodiga. Keskmaitse muutub magusamaks ja samas ka mõrkjamaks, maitsemeele ette tulevad miskipärast koriandriga marineeritud patissonid. Lõppmaitse on vürtsikas-magus, taaskord muskaadinoodine, kuid lisaks on ka vähest kadakat ja kampolit. Järelmekk muutub leebemaks, pehmemaks ja veidi ülekuivatatud virsikute laadseks, samas jääb keelepärale särama muskaadilik mõrkjas-vürtsikas kuma.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Laagerõllede hüppetornis imperial pilsi kõrguse poole liikudes poolel teel peatunud, kuid siiski julge tegu. Kui kogu rehkendust ei jõua, siis tulebki alguses pool teha! Aga igatahes sina, kes sa õlleriiuli juures "pils" sildi peale noogutad, pea meeles, et tavalise pilsneriga pole siin suurt midagi pistmist, see on üks hoopis teine tegu ja lugu ja laul!

No comments:

Post a Comment