Friday, November 1, 2019

Pride And Seek


Pride And Seek (Anderson's, Eesti) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Gose - Fruited"ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Jõhvika, laimi ja õrna soolaga hapu õlu."

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Valge sõrmepaksune vahukiht pole küll püsiv, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane, vähese punaka helgiga. Aroom paneb meeled ja süljenäärmed tööle - see on mõõõõnusalt hapukas, mahlane ja vähese ent tuttava soolase varjundiga.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-mahlane. Keskmaitses tuleb esmaselt esile laimikoore mõrkjas kuivus, kuid siis tuleb üllatavlt jõuliselt esile koriandri vaigusena mõjuv noot, ehkki kirjelduses pole koriandrit mainitud. Lõppmaitse muutub jõulisemalt mõrkjamaks ja väga kuivaks, kuid samas ilmub selle kõrvale ka linnaseline magusus ja ka täisküpse jõhvika enda magus-mõrkjas noot. Järelmekk on jällegi kõvasti koriandri nägu, magus-mõrkjas ja soolakas.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-soolaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Igati tasemel gose, pole midagi öelda, aga öelda et ta kuidagi eriliselt teiste hulgast esile tõuseb, seda ka ei saa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment