Sunday, November 3, 2019

Chocolate Porter (2019)


Chocolate Porter (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,5l. alc 6,5%. Ratebeeri liigimääratlus: "orter - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja 2,94 punkti

Tootjainfo: "Tume õlu
Le Coq Chocolate Porter on tume ja sametine õlu, mille muudavad eriliseks tihe ja kreemjas vaht ning pruulimisel kasutatud šokolaadilinnased. Maitses on tunda röstitud karamelli ja kohvi meeldivat nooti.
IBU 18"

NB! Tootja ingliskeelsel lehel nimetatakse sama jooki kui "Dark lager"

Keskmist kasvu pudel, efektne fooliumkaelaline ja vanamoeline sildindus. Pruunakas vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt sünkpunane. 

Aroom - oi kas teate kui mõnus! Kah loomulikult on see essentsi lõhn, linnastest ei saa sellist ehedat värskeltriivitud piimašokolaadi lõhna mitte kuidagi ... aga see lõhn on HEA!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas, meeldivalt šokolaadine. Keskmaitse kaldub rohkem magusasse külge ja šokolaad omandab kamašokolaadilikud noodid, kui on ikkagi jätkuvalt meeldiv. Lõppmaitse on õõõõrna hapuka noodikesega, kuid nüüd on ka tunda päris ehedat linnaserösti. Järelmekk on magus-mõrkjas ja vähese nelgise vürtsika elemendiga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga HEA TASEME rüübe! Aroomi (ehkki ilmselgelt steroidide peal oleva) eest annaks veelgi kõrgema hinnangu, kuid maitse pole samavõrra võimsalt šokolaadine. Igatahes suurtootja kohta kiiduväärt tegu ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment