Monday, March 25, 2013

Grotwerg Bayerisch Hell


Grotwerg Bayerisch Hell (Allgäuer Brauhaus). pdl 0,5 l. alc 4,9%. liigimääratlus: Bavaria laager, mille kohta tootja ise ütleb "Ainult Saksamaal"... ehk siis olla tegu traditsioonilise saksa Dortmunderiga, õllega mida saab juua palju :)

Lihtne ja stiilne heledates toonides disain. Erkvalge ühesõrmene vahukiht kaob kiirelt, jätmata endast praktiliselt mingeiid jälgi. Õlle värvus - kuldselt helekollane.


Aroom mõjub lihtsalt, linnaseliselt ja süsihappeküllaselt. Esmamaitse on kerge ja karastav. Keskmaitses tugevneb linnasemaitse ... kuid see pole puhtalt odralinnas, siin on tunda nii riisi kui maisi lisandeid. Lõppmaitses muutub maisi metalne mekk veelgi tugevamaks, mida riisi pehmus veidi varjutada püüab. Järelmaitse jääb kergelt kommine, magushapu ja õrnalt humalavürtsikas.

Väga kerge kehaga, ehkki mitte vesine, keskmiselt karboniseeritud ning magusaka paletiga rüübe. Sobilik nii pikaks õhtuõlleks kui ka pretensioonituks lõunakõrvaseks joogiks, mida tubli pürjel võib paar kannu ära rüübata ilma seda tähelegi panemata.
---------
pilt siit


No comments:

Post a Comment