Thursday, March 28, 2013

Samichlaus Classic


Samichlaus Classic (Brauerei Schloss Eggenberg). pdl 0,33 l, alc 14%. liigimääratlus: doppelbock. ehki ma ise pakuks, et tripel või guadrupelbock oleks õigem :)

Tootjainfo: "The once strongest beer in the world is back ! Brewed only once a year on December 6. Samichlaus is aged for 10 months before bottling. This beer is perhaps the rarest in the world. Samichlaus may be aged for many years to come. Older vintages become more complex with a creamy warming finish. Serve with hardy robust dishes and desserts, particulary with chocolates, or as an after dinner drink by itself. Brewed under the exclusive licence of Feldschlösschen-Hürlimann-Holding, Switzerland."


Reljeefkirjadega pudel ja vägagi efektne kaelasilt. Valge sõrmapaksune vahukiht kaob kõva kohinaga üsna kiirelt olematuks. Õlle värvus - tumekuldne.

Aroom mõjub ülivõimsalt linnaseliselt ... meenutades veidral kombel keedetud ube :) Esmamaitse on soe ja raske. Keskmaitse muutub üllatavalt kergeks, karastavaks ja magusalt limonaaodiseks/kaljaseks. Lõppmekk annab tunda laviinitäit rasket magusat viinamarjalist alkoholiküllast maitseelamust, mis järelmekis muutub fenomenaalselt meeldivaks veiniseks- likööriliseks, kandes endas vanilje ja ploomi, tammepuu ja nelgi nüansse.

Keskmisest raskema kehaga, õlija paletiga röögatult võimas rüübe. See ei taha esimese pitsi kõrvale mingeid segajaid ... ja ehk ka teise kõrvale mitte, kuid siis tuleb kiirelt peale hammustama hakata, et mitte liialt vinti jääda :) Aga äraütlemata meeldiv on see jook! (94 punkti ratebeeris ja 89 beerdavocate'is!)
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment