Tuesday, August 6, 2013

Afanasi Porter

Afanasi Porter (OAO Brau Servis (Tver Brewing)) pdl 0,5 l. alc 8 % Liigimääratlus: balti porter

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odralinnas (hele, karamell ja kõrvetatud), suhkur ja humal" Mnjah, tuleb tunnistada, et koostisosade loetelu osas peavad nad veel täienema, reklaamlaused ei hakka aga siia ära tooma.

Reljeefkirjadega pudel, stiilne tume sildikujundus, millel edvistavad medalid, keeratav kroonkork. Kohvipruun vaht täidab alul 80% kannust, kuid taandub ruttu poole võrra ning jääb siis püsima. Õlle värvus - sügav tume kastanpruun. Aroom mõjub juba eemalt balti porterile omaselt raskelt, lähenedes muutub see pisut veinilikuks, lausa linnaseliköörilikuks.

Esmamekk on keskmisest tihkem ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on väga nauditavalt külluslik, veidi mesine ja tugevalt linnaseline. Lõppmaitses vallandub suus tugev maitsepahvak, milles korvitäis tumedaid puuvilju, kuivatatud ploome ja rosinaid, datleid ja pisut rummitäidisega šokolaadikomme. Järelmekk taandub mahedalt, kreemiselt, jättes keelele vürtsika ja kleepja, biskviidise võise ning vaniljese jälje.,

Väga raske kehaga, kleepja buketiga, magus-mõrkja-hapuka buketiga võimas dessertõlu. Sööki siia juurde ei pakuks, tegu on eneseküllase klaasitäiega.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment