Saturday, August 31, 2013

Belma ja Simcoe

Belma ja Simcoe. Täisnimega "mis juhtub, kui kohtuvad Belma ja Simcoe?" (Paju Talu, J.Ehte). pdl 0,33 l. alc 7,2 % Liigimääratlus: IPA

Toojainfo: "Pale ale, Vienna ja Melnaoidiin linnased, Belma ja Simcoe humalad, Safale US-05 pärm ja vesi. Kuivhumaldatud"

Disain - ümber kogu pudeli ulatuv silt on süngevõitu toonides, kuid kiiduväärselt informatiivne. Tihe valge vaht täidab üle poole klaasi ja on väga püsiv. Õlle värvus - tuhmilt ja häguselt tumeoranž. Aroom on pärmine, õuna ja tikri lõhnane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt magushapu. Keskmaitse jätkub üsna samas võtmes, lisades juurde biskviitjat linnasepehmust. Lõppmekk muutub intensiivsemaks, keelt pargiks otsekui aroonia-rabarberi segumahl, teravalt kirbe ja hapukas, väga värske ja ehmatavalt jõuline. Järelmekk jääb pika vürtsika jäljena õhkama keelele ning raskepäraselt trummeldama suulaele.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-hapukas-magusa-mõrkja buketiga ootamatult jõuline rüübe. Ilmselt teeks u pooleaastane laagerdumine selle joogiga meeldivat imet (konkreetne pudel oli villitud neli nädalat enne mekkimist). Toidusoovitus - mõni väga intensiivne hallitusjuust paneks selle maitsebuketi kenasti helisema.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment