Sunday, August 25, 2013

Stone IPA

Stone IPA (Stone Brewing Co.) pdl 0,33 l. alc 6,9 % Liigimääratlus: IPA. Ratebeeris 100 ja beeradvocate järgi 95 punkti!!! Maailmaklass, kas teate!

Tootjainfo: "Look up "hops" in the dictionary and you’ll see a picture of Stone IPA! "Dry-hopped" for an extra two weeks, this unique process gives our IPA its bountiful hop aroma and rich hop flavor. A full 70+ IBUs (International Bitterness Units) creates this beer’s crisp and refreshing bitter character."

Lihtne väike pudelike, mida ehivad moodne läbipaistev klaasile trükitud etikett kui omanäoline korgidisain (muuseas, pudeliti on korgikujundus väga erinev, umbes 4-5 kujundust kindlasti). Valge vaht täidab 3/4 klaasist ning on muljetavaldavalt püsiv. Värvus - väikese hõljumiga helekuldne. Aroom ... ooo see lendub juba avamisel kaugele ja kõrgele, lüües humalafriigi ninasõõrmed puhevile nagu kiskjal, kes haistab verelõhna! Siin pletivad end kokku meretuule värskus ja eukalüptisalu vaigusus, kirbelõhnased liaanid ja küpsed banaanid, lisaks hunnitus koguses greipe ja kumkvaate. Taevane arm, ammu pole Gambrinus midagi niiiiiiiiiii pikalt nuhutanud, raatsimata edasi liikuda maitsmise manu.

Esmamekk on keskmiselt tihe ja magus-kirbe, kergelt koirohune. Keskmaitse ... ohhhooo ... see paneb ühe keskmisest hullumeelsema humalanohiku suisa sulama ... see paneb kogu keele võbelema tihedas vaiguses-õlises humalamahlas, mis lahjendet greibiga. Lõppmaitse sunnib käsi taeva poole tõstma ... noh kuidas öelda ... humalaparadiis see vist veel pole, kuid demoversioon kindlasti. Eukalüpti ja teepuuõli kokku segatuna, määrituna kuumale nahale ja piserdatud pohlalikööriga. Järelmekk taandub õnneks korraks, et lasta sul toibuda, et siis järel-järelmeenutusena tõestada end lausa kurgus veelkord tihemõrkja templina.

Keskmisest veidi tihedama kehaga, tugevalt õlise paletiga, mõrkjas-magusa-vürtsika-hapuka perfektses tasakaalus maitsega überrüübe. See on nauding, mida ei tohi rikkuda ühegi snäkiga!
---------
pilt siit


No comments:

Post a Comment