Tuesday, August 6, 2013

Nøgne Ø Brown Ale

Nøgne Ø Brown Ale (Nøgne Ø). pdl 0,5 l. alc 4,5%. liigimääratlus: (inglise tüüpi) pruun eil. ratebeer järgi 91 ja beeradvocate järgi 87 punkti sajast!

Tootjainfo: "A dark brown English ale, in which classic English malts meet the spicy hoppiness of the new world. Recommended serving temperature 8°C/45°F. Goes very well with ‘pub grub.’

Ingredients: Maris Otter, wheat, chocolate, brown, amber, and caramel malt; Crystal hops; English ale yeast, and our local Grimstad water."

Lihtne nordiline disain. Helepruun vaht täidab 80% kannust ning on püsiv. Õlle värvus - tuhm, hägune tumepruun. Aroomis tunda nõrka kõrvetatud linnaste kohvilõhna.

Algmekk on kergepoolne ja õrnalt röstkohvine. Keskmaitses võimendub kohvitoon ja lisandub hapukas linnaselisus. Lõppmaitses liituvad sellele tumedale perele veel tume leib ja röstitud pähklid. Järelmekk on üsna lihtne, porterilik, magus-hapu.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt karboniseeritud, mõrkjas-hapuka buketiga lihtsapoolne tume eil, mis meenutab kergemat briti porterit või stouti. Kui pubitoitudega sobitada, siis nt pelmeenid oleks täitsa OK valik.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment