Sunday, August 4, 2013

Single Hop Sorachi Ace IPA

Single Hop Sorachi Ace IPA (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 6,9 % liigimääratlus - IPA. 92 puntki ratebeerist ja 88 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "An IPA brewed with: water, malt (pilsner, cara-crystal and munich), oat flakes, hops (Sorachi Ace) and yeast."

Lakooniline informatiivne disain. Õrnalt oražikas vaht täidab 90% kannust ja püsib väga kaua. Õlle värvus - intensiivselt oranžikaspruun merevaik. Aroom (Gambrinus kergitab kulme) see humal on väga omanäoline, passioon-vilja, aroonia ja litšimarjade lõhnaga.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magushapu. Keskmaitse mõjub lihtsalt pööööööööörastlt puuviljaselt, midagi no-nii-võimsalt puuviljakonservi ja -kontsendraadi taolist pole Gambrinus ammu saanud maitsta! Siin on koos kõigi heledate troopiliste magushapude puuviljade maitsed, mis ainult pähe tulevad, lisaks veel kodumaised tikrid ja kultuurpihlakad. Lõppmaitses vehib kadrilli tantsida terve magusast puuviljaveinist purjus eskadron, kaenlas vaniljesed aadlipiigad. Järelmekk - oisamumeie - see on niiiiiiii kummaline segu konservananassist ja virsikukeedisest, et ajab kohe silmad pärani!

Keskmisest raskema kehaga, väga kleepja paletiga, magus-hapu-mõrkja buketiga uskumatu rüübe. Õllemaailm ei väsi Gambrinust üllatamast! See jook on väärt olemaks omaette aperetiiv, üllatamaks külalisi ja panemaks süljenäärmed tööle apelsinimarinaadis pardikese järele.

-------------
pilt siit

2 comments:

  1. Väga huvitav humal - single hop asjalt ei ootaks seda (hehe, tegelikult Mosaic näitab, et võib küll).
    Murel, virsik, veel virsikut ja virsikukompotti, aprikoos, melon, kollane ploom. Järelmaitses dessert-õunavein ja suur purk pihlakamoosi.
    IPA, mille puhul IBU on kuskil järjekorra lõpus, koos (kahjuks olematu) aroomiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nagu öeldud - erakordselt eriliselt erinev :)

      Delete