Sunday, August 4, 2013

La Meule

La Meule (BFM (Brasserie des Franches-Montagnes). pdl 0,33 l. alc 6,0%. liigimääratlus: ürdiõlu  (tõlkes ratas või veskikivi või ka jahvatis)

Tootjainfo: "The Wheel, lager 6% vol. is an unconventional blonde intense bouquet marked by notes of powerful hops (citrus, dried hay, ginger) and said with a hint of sage in his mouth dry end gave way to outright bitterness giving the length of this beer."

Madal traatkorgiga pudel, tagasihoidlik disain. Valge poolt kannu täitev vaht on tihe ja kleepjas. Õlle värvus - õrnalt udune sügavkuldne. Aroom mõjub tõepoolest väga veidralt - ingver ja poolkuivanud hein on siin väga tugevalt tunda!

Esmamekk on kerge ja tugevalt hapu. Keskmaitse mõjub nagu sidrunimahl linnaseleotisega - kergelt õline ja tugevalt sidrunilimonaadine. Lõppmaitse muutub lausa sidrunitäidisega karamellikommi sarnaseks ... kunagi on Gambrinus saanud süüa sidrunipirukaid - vot täpselt selline veider kooslus magusast taignast ja hapust sisust on ka praegu tunda. Järelmekk on väga värske, kerge, meenutades mõnda kuivemat saison-tüüpi õlut.

Keskmise kehaga, õlise paletiga, hapukas-magusa-vürtsika buketiga äärmiselt kummaline rüübe. Hmm, tsitrusemaitseainega grillitud kana sobiks siia ... miks mitte!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment