Saturday, August 24, 2013

Mosaic IIPA

Mosaic IIPA (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 8,9%. liigimääratlus: topeltIPA. ratebeeris 94, beeradvocate'is veel hindamata

Lihtne pudel, Mikkellerile omane naivistlik sildikeel. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt pruunikaskuldne. Aroom - leebelt magusakas ja murune.

Esmamekk on tihkepoolne ja magus-hapukas. Keskmaitse lööb korraks silmad pärani ja siis mõnust kissi. Satulinejutt, kui tugevalt humalane ... selle joogi IBU peab 100 kanti olema! Topelt-IPA'le omaselt on humala teravus kergelt peidus linnasekülluse sees, kuid seda SUURT murumõrkjat humalakuhja ei kata küll miski päris kinni.

Lõppmekk, oh see maitselahing läheb teravaks kätte, lausa inimtaju piiri lähedale ... või isegi kaks sammu üle. Raskelt kui vene kirves virutab see vastu su maitsenäsakesi - olgu sa hoiatatud! Punane greip ja eukalüptiõli, rosepipar ja külmavõetud pohl ... oi vaevaline on su tee maitseteajumise teekonnal, mu hea õllesõber!

Järelmekist on juba veidi ohtlik rääkida, sest su keel niuksub kui ülesöönud kutsikas unes, teadmata, mis suunas sibada. Ilmselt peaks siin rääkima sipelgapessa torgatud heinakõrre maitsest, kuid sellest ei saa tänapäeval ilmselt enamik aru. Aga proovi järgi, proovi! Ainult ära unusta kõiki sipelgaid kõrre küljest lahti raputada, enne kui saa kõrre magusat, sipelghappe teravat ja männiokka kleepjat mõrkjust mekkima asud.

Tihke kehaga, tugevalt kleepja paletiga, mõrkjas-hapuka-mõrkjas-vürtsika-mõrkjas-magusa buketiga überjook! Toite siia kõrvale soovitada oleks sulaselge narrus ja poisekesetemp.
-------------
pilt http://beerstreetjournal.com/mikkeller-mosaic-imperial-ip/

No comments:

Post a Comment