Tuesday, August 27, 2013

Oaked Arrogant Bastard Ale

Oaked Arrogant Bastard Ale (Stone Brewing) pdl 0,33 l. alc 7,2 % Liigimääratlus: ameerika kange eil. Ratebeeris 99 ja beeradvocate järgi 94 punkti!!! Absoluutne maailmaklass!

Tootjainfo: "Arrogant Bastard Aged with oak chips." Aga see on ainult lühike tehniline info. Pudelil endal on kirjas ... noh kuidas öeldagi ... ülbe jutt :) Lühidalt - "te pole niikuinii väärt, et nii head õlut proovida!" soovi korral lugege lähemalt siit.

Disain: väikesele lihtsalt klaaspudelile trükitud edev silt. Tumedam kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks, kuid püsides siiski üle keskmise tublisti. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom on võimas, siin seguneb tihke linnasepilv ja tummine tamm, vürtsikas-mõrkjas vanilje ja tsitrusjas humal.

Esmamaitse on keskmise tihkusega ja intensiivselt magushapu. Keskmaitse lausa lajatab terava, jõulise ja halastamatu ootamatusega ... sellist maitstsunamit poleks küll oodanud ühest "lihtsalt" eilist, mis sest et tammetatud versioonist. Siin võimenduvad lõhnas tajutud maitsed kahe-kolmekordseks. Linnasemekk omandab lausa rummise mõõtme, vaniljekirbus karmistub praktiliselt raudrohu tasemeni ning tammisus ületab kõik eelnevad kuninglikus suuruses. Lõppmekk pehmendab seda äkkrünnakut veidi mahedama olekuga, lehvitades su keelele puuviljast lehvikut, lepitades virsikute ja Campariga. Järelmaitse pühib taganemisel eelneva sõjasalga jäljed üle laia humalaokste pundiga, jättes keelepära õhetama kuivalt ja kibekalt.

Keskmise tihedusega, õlise paletiga, karmilt intensiivse mõrkjas-magusakas-hapuka-vürtsika buketiga ÜBERrüübe. Toitu mina siia juurde ei julge soovitada, selles joogis on kõik maitsed raskekujuliselt koos, mis siin enam tahta!
-----------
pilt siit

1 comment: