Saturday, August 24, 2013

Op & Top

Op & Top (Brouwerij De Molen). pdl 0,33 l. alc 4,5 %. liigimääratlus: bitter / inglise IPA. 85 ratebeeris ja 84 beeradvocate järgi.

Tootjainfo: "Water, pale and cara barley malts, sladek (bittering hop), amarillo (late hopping), yeast (top fermenting). EBU 30, EBC 22"

Lihtne pudel, tehniline sildike. Kergelt kollakas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis muutub küll suuremulliseks, kuid püsib kaunilt. Õlle värvus - kergelt udune oranžikas merevaik. Aroom mõjub väga võimsalt, värskelt ja humalavürtsikalt, pannes lausa ninasõõrmed kribelema.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja vürtsikalt hapukas. Keskmaitse mõjub huvitavalt "kahetaktiliselt", esmalt lausa sidruniline hapukus, seejärel tuleb aga selle varjust välja küpse meloni magusus. Lõppmaitse paneb keele kergelt kirvendama vürtsika hapukusega, jättes mulje tugevalt gaseeritud kodusest sidrunilimonaadist, millesse on ka greipi sisse segatud ... alkohol kaob kuidagi selle värskusevikerkaare all peitu. Järelmaitse taandub suhteliselt kiirelt, jättes veidi kuusevõrselikku värsket hapukusmõrkjust mälestuseks.

Keskmise kehaga, kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga sädelevalt värske rüübe. Sobiks grillitud aedviljade ja seente kõrvale.

-------------
pilt siit

1 comment:

  1. Ma ei tea. Pudeli pildi pealt loen välja, et alc on 4,5%, bittering hop on Premiant ja late hop lisaks Amarillole ka Cascade.

    ReplyDelete