Sunday, October 18, 2015

Corsendonk Christmas Ale


Corsendonk Christmas Ale (Corsendonk, Belgia). pdl 0,25 l. alc 8,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "On the palate this silky smooth ale is predominantly malty, with smoky, spicy and citrusy notes, and a long, lingering finish that is lightly tart and malty."

Tilluke pudelike, jõuluteemaline sildike ja fooliumkaelus muudavad välimuse väga pidulikuks ja suurepäraseks kingituseks. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi, olles kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom on magus ja pehme, kreemine ja veidi vürtsikas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse ... ohhh seda magustoitude virrvarri, mis üle keele valgub ... karamelline ja piparkoogine ja melassine ja misveelkõik :) Lõppmaitse ... perekondlik koosviibimine võtab üha hoogu, klaasid kõlisevad ja üle laua hõigatavad naljad on arusaadavad ainult omastele, meenutatakse vanu aegu ja näidatakse vastastikku lastelaste pilte, lõigatakse lahti õlles hautatud jänes ja korgitakse lahti uus pudel. Järelmekk on portveiniste nootidega, krõbisevalt karameljas ja krõmpsuvalt piparkookjas. 

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusaka bukteiga ÜBERTASANDI rüübe. Belgia dessertõlu täies hiilguses. Jõulude jaoks on alati õige aeg, kas pole? Piparkooki paluks!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment