Wednesday, October 14, 2015

Imperial stout oak edition

Imperial stout oak edition (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfot pole :( (paid pruulmeistrid, ärge nii tehke!)

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sentimeetripaksune pruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - must.

Aroom ... mmm ... kirss, kuivatatud kirss, rummis leotatud kuivatatud kirss! Kohvi ja šokolaad, vanilje ja kirss. Või siis ikkagi ploomikonserv? Ei, ikkagi kokteilikirss. Kirssploom.

Esmamekk on raske ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse silitab keelt ploomise paiga ja annab põsele kirsise musu. See on sihuke võrgutav ja salakaval daame, kes tahab sinu valvsust uinutada ja siis ... no teate küll! Ma pean silmas et siis ära minna. Mida teie siis mõtlesite?

Lõppmaitse on vürtsikalt magusakas kreegilikööri ja šokolaadikommi segu, milles leidub veidike unistust ja teist samapalju unustust. Ploomimarmelaad kohvilikööriga. Kõlvatult hea, kas pole? Järelmekis tinnitab keelepäral mingi huvitavalt teravapoolne hapukas noot, kuid seda kammitseb samas vaniljene pehmus ja mahendab kakaokreemine sumedus. Need hääled su peas ... kas see on ravitav? Või kas sa ikka tahad neid välja ravida? Las nad olla, eksju!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise buketiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Mõningane toorus ei lase kasutada kõrgemaid hinnanguid - eks tegu ole jälle sedasorti kraamiga, mis tahaks tegelikult veel aastajagu nurgas uneleda, enne kui pidulaua juurde astuda.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment