Wednesday, October 21, 2015

Honey & Rye IPA


Honey & Rye IPA (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang 48 punkti

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malts (pils, caramel), malts (rye), bitter hops (chinook, premiant, saaz), honey, top fermenting yeast."

Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jätab kena vahujälje. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. Aroom on leebe ja hapukas, leivale sekundeerib tõepoolest ka veidi mett.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, leiva ja karamelli toonidega. Lõppmaitse on kuidagi ... mitte mudrune, kuid kuidagi nii tummine, et paneb lausa imestama ... sihuke mõrkjas-magusakas, hapuka kõrvaltooniga. Järelmekk on veidi vürtikas, magusakas-hapukas ... ja siis kümmekond sekundit hiljem tuleb murumõrkjas humal ka kohale.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga omapärane rüübe. Kummaline on see, et kuidas saab mesi nii tugevalt tunda jääda, normaalselt peaks ta ju üsna olematuks ära käima. Nii rukis kui mesi on pildil olemas, selle eest tuleb kiita ... kuid tulemus ei pane ei vaimustuma ega isegi mitte kiitma. On paremaid nii mee- kui rukki-õllesid. 
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment