Monday, October 26, 2015

Vaarikavaik

Vaarikavaik (MV kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: Raspberry amber ale.

Toojainfo: "Kord mererannal jalutades leidis Taat ühe juraka merevaiku. Algul paistis et vaigu sees oli putukas. Täpsemalt vaadates oli see aga hoopis üks vaarikas.
Linnased: Pale ale, Munich, Cara Gold; fariinsuhkur. Humalad: Ahtanum, Willamette, Citra. Vaarikad"

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega sildil ... merevaiguvaarikas :) Mõnemillimaatrine kergelt punaka varjundiga vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - õrnalt uduselt päikeseloojanguoranž. Aroom on vaarikane ... no kohe VÄGA vaarikane!

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, marjane ja murune. Lõppmaitses domineerib vaarikas, kusjuures just metsavaarikas ... sihuke veidi varjulisemas kohas kasvanud ja mõrkjam. Järelmekis viskab veidi ka vürtsikamat sädelust sisse.

Keskmisest kergema kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Vaarikat pistetakse ikka leebemate jookide sisse, kuid siin prooviti ühildada üsna humalast amber eili selle muidu üsna delikaatse marjaga. Tulemus on mahlane, kuid kuidagi kummaline. Ehk oleks korralikum karbo taju muutnud, praegu ütleks - täitsa hea kuumal suvepäeval.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment