Thursday, October 22, 2015

Õldur

Õldur (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Õldur on Elduri kadunud vend. Kuna Eldur on üsna koba pruulmeister, siis pidi ta õlle keedunõust kättesaamiseks sinna peaaegu elu sisse puhuma. Aga see õnnestus. Vist. Õnneks lisas ta sinna piisavalt Mosaic humalaid ja aroomiks veel värskeid Galaxy õisikuid ning nõnda sündis Veski seni kõige troopilisem IPA
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... keegi vist askeldab pruulinõu kallal? Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne merevaik. Aroom on hapukas, õunane ja veid pärmine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja sirisevalt mõrkjas ... kohe lausa kibekas, ma ütleks. Keskmaitse toob selle magusama tooniga taskaalu poole tagasi, kuid üldmulje on siiski vaigune. Lõppmaitse on rauane, roostene ja ... hmmm ... kas siit lööb diatsetüüli läbi? Järelmekk on huvitaval moel segane - kibekas mõrkjus ja leivane pehmus, veidi linnasemagusat ja tilgake õunahaput.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga kummaline rüübe. Lubatud troopilisust ei leidnud Gambrinus küll kusagilt. Aga noh mõrkjuse või lausa kibekuse tasandilt ja selle huvitavalt tasakaalu(tuse)lt on märkimisväärne humalalaks igatahes kätte saadud. Jestas, andke mulle midagi pehmet ja leebet ... nomaitea, kasvõi võisaia juustuga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment