Monday, October 19, 2015

Troubadour Westkust


Troubadour Westkust (The Musketeers, Belgia) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: black IPA ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Troubadour 'Westkust' is a dark, almost black beer with 9.2% alc V / V with a hoppy aroma, roasted malt, coffee and light notes of chocolate and vanilla. The taste is a balance between the taste of roasted malt and coffee followed by a strong but pleasant bitterness that slowly gets the upper hand and ensures a long hoppy finish.
IBU: 45"

Väike lihtne pudel, historitsistlik sildikujundus. Kreemikas vaht äidab 3/4 klaasist ning on tugevalt püsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt otsustavpunane :)

Aroom on magusakas, röstpähklite, kohvi ja karamelli nootidega. Belgiapärane kommisuhkur on vaid õrna vihjena kuskil tagatoas ning sealse pärmi vürtsikus sobib kui rusikas silmaauku.

Esmamekk on keskmise kehaga ja maguskas-mõrkjas. Keskmaitse hapukas-mõrkjas segu on otse taevaliku olekuga - see on niiiiiiiiiiii perfektselt balansis, et tahaks seda kogemust lausa standardina kuskil säilitada. Lõppmaitse kerib juba veinilikule poolele, kuid reetlikult järel lohisev humalaväät ei lase tal kuhugi õllemaailmast kaduda. Järelmekk heidab belgia õllede pesakonnal ikka üsna tõsise väljakutse - kõrvetatud linnaste mõrkjas vürtsikus on siinkandis haruldus ... kuid antud joogi vitraažaknasse passib see imehästi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Belglaste keskkonnas ebatüüpiline, kuid asjana omaette otse oivaline loodusnähtus. Tõsi küll, siin tuleks tuua omaette kategooria. Mitte "black IPA", vaid "darkk IPA" Aga no nii ehk naa, umbehää värk! Ja ega vist ei tahagi midagi siia kõrvale? Või siiski - killuke kõvakspaakunud 10-aastase laagerdusega juustukest!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment