Monday, October 26, 2015

Sõstra-Mariana

Sõstra-Mariana (MV kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: fruit beer (blackcurrant stout)

Tootjainfo: "Vahel talvel, kui ilmad on külmad ning on sobiv mõnda stouti mekkida, tahaks Taat meenutada kunagist suvist aehga, kui sai Marianaga sõstrapõõsaste vahel peitust mängitud.
Linnased: Pale ale, Black, Special B, Cara Gold, Cara Clair, röstitud oder. Humalad: East Kent,Goldings. Mustad sõstrad."

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega sildil kaunitar. Kuid palun paid pruulmeistrid - ärge pange tumedale sildile kribukirja ... silmad võib ära nikastada! Mõnemillimeetrine põnevalt lillakas vahukiht pole suurem asi püsija. Õlle värvus - punaka helgiga must.

Aroom on päris põnev. Ühest küljest on siin stoudi klassikalist hapukat rösti, kuid selle foonil leiab ka veidi mahlast marjasust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... vau ... see marjane vedelik meenutab sõstrakisselli ja leivasuppi ühekorraga :) Lõppmaitses domineerib mõrkjus, kuid ei saagi aru, kas see on röstine, kohvine või marjane. Järelmekk paneb keelepära mõnusalt õhetama, olles väga värskendav ja kauakestev.

Keskmisest raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mitte et ta nüüd väga tavaõlle või -stoudi nägu oleks, aga igatahes on üldmulje vägev ja positiivne.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment