Friday, October 16, 2015

Tõru

Tõru (Põhjatamme, Eesti) pdl 0,5 l. acl 5,6 %vol. Liigimääratlus: pruun eil.

Tootjainfo: "Põhjatamme Tõru on mõrkjas-magus-hapukas aromaatne pruun eil, mida on rikastatud rohkelt karamell-linnaste ja Cascade humalatega. Humalate ja linnaste koostööl on tagatud tugev ja püsiv vaht, millega võib tapeeti seina panna. Kääritamine viidi läbi Põhajtamme jahedas keldris 30 päeva vältel. Lõpptulemus 5.6 %abv, 36 IBU"

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussildil erineb vaid õlle nimi ... see ei pruugi olla just hea mõte, eriti kui asi puutub turundusse. Kollakas vaht täidab üle poole klaasi ja on vägagi pikalt püsiv ning tugevalt klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - õrna uduvinega pruunakaspunane.

Aroom on mõrkjashapukas ning alguses koredalt murune, aja jooksul muutub lõhnapilt aga karameljamaks.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas ... jällegi kare-kore, puidune ja vaigune. Lõppmaitse muutub nagu lõhngi karameljamaks, silme ette tulevad tumedad üelkuivanud rosinad ja õunad. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, pähkline ja kaneeline.

Keskmisest kriips kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Pigem on tegu bitteriga kui pruuni eiliga ... noh ja nii paar kuud võiks ta kohe rahulikult veel järelküpseda, et oma konarusi ümaramaks saada. Krehvtine seene-sibula salat rukkileivaga oleks paras siia kõrvale haugata.
-----------
pilt ietehtud

No comments:

Post a Comment