Saturday, October 17, 2015

Sunset


Sunset (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "session IPA" ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfo (google tõlke kaudu: "Sunset IPA, an IPA Session with a huge hop flavor but with just 4.2% alc. Yes, you can not drink just one !!"

Väike lihtne pudel, sildil päikeseprillides kolp. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, kuid on suuremulline ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom - juba kaugelt lööb ninna suurepärane tsitruseline värskusepahvakas. Lähemal nuuskimisel segunevad greip, ananass, mandariin ning lisaks ka veidike kumkvaate.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga, kuid üsna naksakalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse mõjub päikeseliselt ja kergelt, mahlaselt ja õhuliselt, justkui kuumale suvepäevale eelnev päikeseline hommikupoolik paradiisirannal. Lõppmaitse on hunnitult tsitruseline, pomelo, greip, veriapelsin ja ... veidike tähtaniisi? Järelmeki mõrkjas mahlasus lööb janu sinust kolme päevateekonna kaugusele, kirgastab ja paneb päevale uue pilguga vaatama.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe, lohmakalt mahlane ja turgutavalt karge. Oi see on ikka üks õite hää rüübe nt apelsinimahla asemel lõunasöögi kõrvale, kui eineks endaks on vaid kerge salat, milles domineerib pähkline rukola.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment