Wednesday, October 28, 2015

Porgand

Porgand (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: inglise IPA

Tootjainfo: "Linnased: Maris Otter, Cara Ruby, Crystal. Humal: Mandarina Bavaria, Northern Brewer, Cascade. Pärm: Mangrove Jack's British Ale M07. Porgandid.
IBU 64"

Väike lihtne pudel, sildil punasilmne jänes :) Kollakas hõredapoolne vaht täidab pool klaasi ja kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt oranžikaspunane. Noh peaaegu porgandipunane :))

Aroomis ründab kõigepealt nina räme süsihappegaasilahmakas. Selle hajumisel on tunda hapukaid ja karamelliseid noote. Porgandit ei tunne, tee või tina :) Mõningast raualõhna ehk, aga see võib ka liiga pikast nuuskimisest tulla.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on taas raudse tooniga, hapukas, rabavee ja röstpähklite tooniga. Lõppmaitse pehmes magusakas taustas tahaks kangesti porgandit aimata, kuid pole üldse kindel ... pigem oleks see kui heledatest rosinatest ja kuivatatud õuntest tehtud kompott ... ehkki humalatega vist kompotti ei tehta? ;)  Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja veidi vürtsikaski, igatahes jõuline ja meeldiv.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga vägagi meeldiv rüübe. Pagana kahju et porgandit polnud kuidagi selgemalt tunda, ehkki ... no mis mekki sa nüüd porgandilt ikka ootad? Igatahes päris põnev oli seda nüanssi pähklise-puuviljase mõrkjasmagususe seest otsida. nii et ... põnev rüübe. Aga järgmine kord proovige ehk mitte porgandipüreed, vaid peenelt viilutatud ja röstitud juurikat kasutada, selle mekk võiks intensiivsem olla. Ja siis mõistagi peaks ka vähem humalaid panema, proovima peaks kõrvitsaõlle retsepti, või mis?
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment