Wednesday, October 10, 2018

ACA American Cream Ale


ACA American Cream Ale (A. Le Coq, Eesti). prk 0,5l. alc 5,5%. Ratebeeri liigimääratlus: "Cream Ale" ja hinnang 17 punkti

Tootjainfo: "A. Le Coq American Cream Ale on puuviljase värskusega ale-tüüpi õlu, milles on tasakaalus linnase magusus ja humala maitse ning aroom.
Mõrusus 23 IBU"

Keskmist kasvu purk, kujunduses kauboid. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on leebeke, pehme ja veidi nisuõlut meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on veidi tihkem, kreemisem, leivase ... ei sepikuse teraviljase täidlusega. Lõppmaitses lisandub veidi hapukat nooti, mis meenutab kuivatatud vaarikaid, kuid mõrkjas pool rullib selle meeldiva värskenduse üsna maha. Järelmekk muutub pehmemaks, magusapoolseks ja heinaseks ... või tulek öelda papi ja ürdi vahepealseks?

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapuka-magusakas-mõrkja buketiga OK taseme rüübe. Ei midagi halba, aga ka ei midagi head. Tõsi küll, see va cream ale stiil ongi selline veidi arusaamatu vahepealne värk, nii et tegelikult on stiilile isegi väga hästi pihta saadud. Makrotoodetud õlle kohta tuleb aga kiita - erinev tavapärasest ja isegi päris julge toode ... ehkki masstootja põhikunde jaoks ilmselt liiga tavatu ja mitte kuigi hästi müüv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment