Monday, October 29, 2018

Baltic Freak


Baltic Freak (Brewfist, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 92 punkti, untapped stiilimääratlus on sama ja hinnang 3,79 punkti

Toojainfo (läbi guugeltõlke): "An Imperial Baltic porter brewed with plum by BrewFist together with AleBrowar."

Väike lihtne pudel, sildil ronib laevadekile mingi roheline koll. Pruun pöidlapaksune vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on sügavalt kohvine ja tuntavalt ploomine. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub pehmemaks, kreemiseks ja tugevalt ploomiseks ... tõsi küll, see ploom on veidi söestunud koorikuga. 

Lõppmaitse - jaaaa, seda ploomi on ilmselt kiirelt üle söegrilli lastud, selline karamelliseerunud-kõrvetatud kiht mõjub esmapilgul vägagi sümpaatselt, kuid kui nii umbes kolmandat ploomi põske pistad, siis hakkab see söestunud kihike veidi häirima. Järelmekk on sametine, kauakestev, soe ja veidi tuhane.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-ploomine-söestunud-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Mõnusalt ploomine rüübe, kuigi see söestunud noot on veidi ülemäärane ... noh ja balti portereid on ka paremaid saadud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment