Monday, October 8, 2018

Ensemble Five: DDH Galaxy & Citra & Mosaic DIPA


Ensemble Five: DDH Galaxy & Citra & Mosaic DIPA (Sori, Eesti) prk 0,5 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 85 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Continue fireworks in a doubled double blade series! Ensemble Five is the biggest and boldest DDH DIPA we've ever done. In this package, our favorite humor, Glaxy, Mosaic and Citra. Lots of tropical fruit, hops and lots of sweet mouth."

Keskmist kasvu purk, seeria tunnussilt türkiis-rohelisel põhjal. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, jättes taandudes ka kenakese pitsijälje klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on mõnusalt vaigune ja puuviljane ühekorraga. Sidrunikoor, mango ja ananass ... aga sügavalt sisse hingates ka suhkrutolm. Justkui nuusutaks vanakooli vaskset suhkrutoosi, kus osa suhkrust on paakunud uuretesse, kuna lapsed on puuviljatükikesi käinud suhkru sisse kastmas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse räägib mango-murdes, puistades sisse greibisõnu ja ananassi-hüüatusi! Troopiline smuutibaar keset moodsat kontorihoonet-pilvelõhkujat, kus kontorirotid saavad kunstpäikese all särginööbid lahti trukkida, kontsakingad varvaste otsast raputada ja kinnisilmi ning kõrvaklappidega end kuhugi ära unistada.

Lõppmaitse kandub mõrkjamasse külge. Troopikatuppa saabub keskmise astme jupijumal, kuid ka tema tõmbab äraseletatud ilmel lipsu kaelast, käärib püksisääred ülesse ja vajutab paljad varbad sooja liiva sisse, mis katab paksu kihina lõõgastustoa põrandat. Järelmeki ajal kallab ta juba ümberkaudsetele smuuti sisse lonksukese džinni, sest selle kadakane noodike täiendab troopikamahlu oivaliselt.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusaka-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Olllalllaaaa, selliseid troopilis-vaiguseid hetki vajame me kõike. Alguses tiba liiga magusalt alanud topelt-IPA saab oivaliselt tasakaalustatud ja suu- ning meelepäraseks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment