Monday, October 8, 2018

Oesterstout


Oesterstout (Scheldebrouwerij, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 85 puntki.

Tootjainfo: "Filtered over Zealand oyster shells"

Väike lihtne pudel, sildil näkiga mesijuttu ajav taat. Pöidlapaksune tumekreemikas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt tumepunane. Aroom on magusakas ja šokolaadine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, kakao, šokolaadi ja kuivatatud vaarikate seguseks. 

Lõppmaitse liigub magusamasse poole, sellele lisanduv mõõdukas vürtsikus on ülimalt omal kohal. Pähe tuleb võrdlus mingi liköörikommiga, mis suus lahti pursates katab keele suriseva väikese magusa marjatilgaga. Järelmekk on mõrkjam, šokolaadisem ja taaskord magustamata kakaod meenutav.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe! Ehkki filtrikihiks olnud austrikarbid ei jäta õllele mingit hoomatavat jälge, on rüübe lihtsalt stoudina väga nauditav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment