Tuesday, October 2, 2018

Pannepot Special Reserva (Bordeaux B.A.)


Pannepot Special Reserva (Bordeaux B.A.) (Struise, Belgia) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "This batch of Pannepot matured from 03/2014 for 4 years in oak barrels from the Bordeaux region in France. Our choice fell on Margaux, Saint Emilion and Saint Estephe barrels."

Väike lihtne pudel, silt kogu sarjale omane. Kui sa ikka tõsine asjahuviline pole, siis neid silte eristada on keeruline. Kuid taevas näeb, SELLE pruulikoja õllesid ei tohikski teistsugustele anda!

Tumekollane sõrmepaksune vahukiht. Õilsalt tumepunane värvus. 

Aroom. Vana Gambrinus teadis seda! Sellele õllele pole võimalik ilma eelarvamuseta (selle sõna kõrgendatud mõttes) läheneda. Ja need ootused on kuhjaga täidetud. Raskus. Vanus. Õilsus. Paatos. Paatina. Plaatina. Tinaraamid vitraažil ja tuhmid valguselaigud paepõrandal. 

Magus mälestus veinirohkest noorusest. Hapukas meenutus. Mõrkjas puudutus. Vana mööbel. Aegumatud raamaturiiulid. Veinikelder. Kaugete maade lähedased maitsed. Mõtted ja kübarad. Igast ajastust üks. Sulgedega ja ilma. Kitsa ja laia äärega. Mõõgaarmide ja kuuliaukudega. Vaguralt koidest puretud. Veini- ja verepritsmetega.

Ma ei kavatsegi seda jooki mõistlikul moel kirjeldada. Selles on nüüd tubli annus snobismi, aga seda rüübet pole mõtet pakkuda inimesele, kes pole ennem maitsnud KÜMNEID õilsaimaid ja SADU, kui mitte tuhandeid vähemõilsamaid erinevaid jooke. Niiöelda normaalse õllega ehk lihtsa janujoogiga pole seesinasel klaasikesel mitte kuraditki ühist. Puuviljakompoti, rummibooli ja portveini vahepeale jääv vedelik on ÄRASPIDISELT GENIAALNE! Vabandage.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment