Monday, October 1, 2018

Hopfenweisse


Hopfenweisse (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Hefeweizen", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kaasaegse maitsenüansiga traditsiooniline Saksa stiilis pruulitud nisuõlu
IBU 15"

Väike lihtne pudel, sildil noobel seajalutaja :) Kollakas pöidlajämedune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt tumekollakas-oranžikas. Aroomi on mõnusat täidlust, banaani ja linnaseid, samas vähene mõrkjas noodike muudab lõhnapildi veidi kargemaks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ja kuivemaks, mis nisuõllede puhul pole just kuigi tavapärane. Lõppmaitse meenutab taaskord banaani, kuid seekord sellist rohelisevõitu varianti, mis kergelt suud pargib. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, kuid selle all on siiski tajutav pehme magus täidlane noodike ... ja siis veelgi hiljem ilmub lagedale mõõdukas vürtsine õhetus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Veidi tavatu nisukas - no aga seda ta on ju plaanitudki olema - suurepärane joogikas, kuid mingeid vaimustuõhkeid esile kah ei too.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment