Thursday, October 18, 2018

Vormsi hele eripruul (2018)


Vormsi hele eripruul (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Zwickel / Keller / Landbier"  ja hinnang on 36 punkti.

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elus õlu. Lubatud vähene sade. Pruulitud odralinnastest, humalatest, pärmist ja põhjaveest."

Pruulmeister tõi proovida, et retsept olla veidi muutunud. Proovin siis vana kandega võrrelda. Vahtu on seekord rohkem, õlu ise selgem.

Maitse on aga tugevalt teine ... ja vaieldamatult meeldejäävam! Kui nelja-poole aasta taguses kandes mainisin alles lõppmaitses kerget viinamarjast hapukat nooti, siis nüüd tervitab see kohe algusest peale ja kestab püsivalt läbi kogu klaasitäie.

Võrreldes eelmise versiooniga ... ei see on sooooootuks teine lugu! Mahlane, hapukas, veinine, värskendav, järgmisele lonksule kutsuv. Übertase ilma ühegi kahtluseta. Ainult et hea pruulmeister - SEDA jooki ei tohi turundada vana nime all, see oleks kahekordne tüng nii neile, kes vana maitset otsivad kui neile, kes jätavad selle ostmata põhjusel "ah ma olen seda juba joonud!" 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment