Tuesday, October 9, 2018

From Tallinn To Bodegraven


From Tallinn To Bodegraven (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout" ja hinnang 89 punkti

Tootjainfo: "Specially brewed for the 10th Anniversary of the legendary Borefts festival in Bodegraven. Recipe developed by Brouwerij de Molen with an addition of a special 10th ingredient, bison grass."

Väike lihtne pudel, must-valge sildikujundus meenutab must-valge kinoajastu tekste. Sentimeetrine tumekollane-pruunakas vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - süvvvvapunane. Aroom on sama süvvvvamagus ja samapalju mõrkjas, rääkides mõrušokolaadist, vaniljest ja kaneeliküpsistest.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas, alkoholiselt näksiv, soe ja vanilješokolaadine. Keskmaitse ... oooo ... aga kas teate KUI meeldivalt mitmekihine see on! Biskviitjas, kakaone, rosinate ja kardemoni, kurkumi ja kaneeli, rummi ja ... isssver-susssver, miks tahaks öelda tammetõrud? No ei ole ju! Aga näe aju ajab mingit imelikku iba, et "tammetõrud ja tammetõrud" ... noh olgu, need on siis pähklikreemist tehtud tammetõrud, kastetud mõrušokolaadi sisse.

Lõppmaits teatab, et nüüd on tööpäev läbi, kastab vaniljeküpsise ploomiveini sisse ja rüüpab kookoserummi peale?!? Eee ... kuskohast see kookos nüüd tuli? Röstitud kookos? Järelmekk võtab taskust kaardipaki ja kutsub kõiki pokkerit mängima. Et kaotaja läheb toob vaniljelagritsat ja kookose-Vanatallinat, oma asi kuskohast ta need välja võlub!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ning siidise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Ilmselt see 10's komponent, Zubrovka jaoks pruugitav lõhnhein, annab siia neid erinevaid ja segadusseajavaid nüansse juurde. Igatahes on tulemus ekstra võluv!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment