Thursday, October 11, 2018

Il Montante


Il Montante (Brewfist, Itaalia) vaat. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfot ei leidnud

Kuna tegu on baarist crawler'iga koju toodud õllega, siis vahtu eriti pole - aga teda polnud kuigi palju baariski. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroom - oi see on doppelbockide klassika! Magusakas-mõrkjas, pähkline, koorevenisene, karameljas, veidi vürtsikas, täidlane ja ülimeeldiv.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas, röstine ja pähkline. Kesmaitses tugevneb mõrkjas, puidune ja pähklikoorene raskus, seda tasakaalustab mõõdukas marjane hapukus. Lõppmaitse muutub karameljamaks, täidlaselt magusakas-mõrkjaks, meenutades iiriskommi ja veidi koorepumatit, millele on lisatud magustamata pähklikreemi. Järelmekk on kuldne, veidi mesine, suira ja taruvaigu sugemetega, mõrkjas-vürtsikas ja sula merevaigu taoline.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Selle joogi pakkumine kraanikülmana on patt mis patt, aga pikalt käte vahel soojendades avanevad selle väärt joogi nüansid päris kenasti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment