Wednesday, October 31, 2018

Teadsin Kohe, Et Oled Imeline


Teadsin Kohe, Et Oled Imeline (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Pilsner - Other" ja hinnang 3,35.

Tootjainfo: "Strawberry pilsner
IBU18"

Väike lihtne pudel, sildil metsmaasika taim. Sõrmepaksune valge vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroomis on mingi magus marjane noot küll ... hmmm ... kuivatatud aedmaasikad ehk?

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja tugevalt mõrkjas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, kuid väga maasikaseks ei oska seda pidada - pakkuda võiks kõikvõimalikke punaseid/rauarohkeid mammusid. Lõppmaitses lisandub hapukamat, karamellisemat ja rabaveelikku elementi. Järelmekk on kuivapoolne, magusakas-mõrkjas, balansseerides kuskil vasest suhkrutoosi ja tolmunud ning kahvatuks-kuivanud maasika piirimail.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga OK taseme rüübe. Maasika lisamine õllele pole reeglina edukas mõte - see delikaatne marjake ei ole hea maitseandja. Pole väga õnnestunud ka antud katse. Õlu ise on ju OK, aga see marjasus lükkab ta nö normaalsusest eemale ... kuid ei jaksa kuhugi arusaadavasse kohta pärale lükata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment