Saturday, January 12, 2019

Viljakoristus


Viljakoristus (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: kange nisuõlu

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, nisulinnas, Carawheat. Humalad: Mt.Hood, Hersebrucker. Pärm: WB-06"

Väike lihtne pudel, sildil nisupõld. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroom. Oi. See on ju puhas nisuvein! Spetsiifilise, üleküpsenud või isegi veidi käest läinud banaani lõhnaga. Tsibaruke atsetooni ja kampoli segu meenutav. Nelk. No täpselt nii nagu peab!

Esmamekk on täidlane, raske kehaga ja venivalt rammus, tiba keeleotsa kuumutav ja karamelline. Keskmaitse - nelgine nisu, kaneeline kringel, valged piparkoogid ja piisk valget rummi. Lõppmaitses muutub tajutavaks humalate vaigune mõrkjus, mis liigub isegi kirbuse äärealadele. Järelmekk - toredalt matsakas, nelkidega pikitud poolkuivanud banaan. Mõrkjas-magusakas ja biskviitjas.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Noor nisuvein. Siia tuleks üks-kaks kraadi juurde kruvida, kuid seejärel ka pikalt küpseda lasta - noh nii vähemalt aastake. Nisuvein ei ole masside lemmik, aga tal on oma gurmaanidest austajaskond.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment