Tuesday, January 15, 2019

Aprikosfeber DDH NEIPA


Aprikosfeber DDH NEIPA (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England" ja 3,64

Tootjainfo: "A juicy, DDH NEIPA with real apricot and lots of American hops"

Väike lihtne pudel. Sildil aprikoos ja kraadiklaas. Sõrmepaksune valge vahukiht on vähese püsivusega. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on selles mõttes vastuoluline, et jah ta on magusakas-mõrkjas, mahlane ja veidi vaigune ... aga vata aprikoosi siit ära tunda on keeruline, humalateerull on sellest üsna üle sõitnud.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on mahlane, karge, keelelkihelev nagu varblaseparv talvises sirelipõõsas. Lõppmaitse muutub vaigusemaks ja samas tuleb ka virsik rohkem esile justkui talvine päike, mis külmkargete pilvide vinest esile küünitab. Järelmekis võtab humal aga oma jõukoha sisse ja räägib nüüd noorte kuusekasvude hapukas keeles.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasem rüübe. Väga hea ja mahlane ja kosutav ja uut lonksu sooviv ... noh ehk noriks vaid selle kallal, et nimeandev luuviljake jääb humala õla taha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment