Saturday, January 12, 2019

Pilsner Urquell


Pilsner Urquell (Plzensky, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 4,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Czech Pilsner - (Světlý)" ja hinnang 52 punkti. Untappd ütleb "Czech Pilsner" ja hinnang 3,35.

Tootjainfo: "It is called the "model of meter" among beers. All other pilsners are a better or worse attempt to copy the original - the first ever Pilsner Urquell. Its unparalleled exceptionality is guaranteed by the same recipe dating from 1842.
IBU 40"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, vanamoeline omanäoline sildikujundus. Vage vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on leebelt ja linnaseliselt magusakas.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on klaar, mõõdukalt mõrkjas, tugevalt linnaseline. Lõppmaitses tuleb esile laagerõllele omane hapukas noot. Järelemekk liigub taas tagasi mõrkjamasse külge, kõige lõpuks hakkab keelepäral tunda andma ka väike vürtsikas säde.

Kergepoolse kehaga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Aus, puhas ja ilus asi ... aga no puudub igasugune põhjus hüüda "ohhooo kui hea see on!". Lihtsalt pilsner, aga ei enamat.
---
pit isetehtud

1 comment:

  1. Lihtsalt üks parimaid pilsnereid maailmas -- ei enamat ☺

    ReplyDelete